Ara ja comença a ser època de pèsols.
Que bons que són.
Us passo una recepta on els protagonistes són ells i les cloïsses.
PÈSOLS AMB CLOÏSSES
Ingredients (4 o 5 persones)
800 gr de pèsols (ja desgranats)
2 cebes mitjanes
1/2 got de vi blanc
1/2 got d'oli d'oliva
una culleradeta de sucre
Sal
Pebre
Una miqueta de xocolata negre
300 gr de cloïsses
Preparació:
En una cassola (de fons gruixut) a poder ser, s'hi evoquen els pèsols amb el sucre, la sal i el pebre, així mateix s'incorporen les cebes picades, l'oli i el vi i es tapa.
Es posa a foc mitjà, aproximadament una hora, sempre tapat i quan porta una estona s'hi afegeix el xocolata.
Es renten les cloïsses i s'obre al vapor, sense aigua.
S'afeixen als pèsols, junt amb la seva aigua i es deixen un minuts......
També es poden prendre estofats juntament amb faves
I si no hi ha pressupost les cloïsses és poden canviar per "xirles" (be a casa meva les anomenàvem així)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada