diumenge, 8 de març del 2015

EL TIRAMISÚ

A veure si m'inspiro........avui tinc la necessitat de compartir una recepta dolça i típica italiana (font: Rosaria Simone) 

EL TIRAMISÚ (dedicat especialment a la Carme)

Ingredients:


250 gr de formatge mascarpone           
4 ous
60 gr de sucre
250 gr de Savoiardi (bescuit sec típic italià)
1 copeta de conyac
3 copes de cafè
cacao en pols


Preparació:
Batre els rovells d'ou amb el sucre i afegir el formatge. Barrejar-ho tot fins que tingui una consistència cremosa homogènia. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les amb una espàtula a la crema feta anteriorment. Barrejar el cafè calent amb el conyac. Impregnar un a un els savoiardi amb el cafè i anar col·locant-los per capes en una font quadrada o rectangular, començant per capa de crema, savoiardi, crema i així alternativament. La última capa ha de ser la de crema. Escampar el cacao en pols per sobre i deixar-ho reposar a la nevera com a mínim 2 hores.




2 comentaris:

  1. Gràcies per la dedicatòria, Marta! D'on trec els savoiardi, però? Ja em diràs!

    ResponElimina
  2. Carme a qualsevol botiga de menjar italià o especialitzada i si no es poden substituir per unes galetes dures en forma de llengua i dures o melindros, però millor que siguin dures perquè com que s'han de sucar amb el cafè s'estoven massa si son toves. Petons

    ResponElimina