dissabte, 3 de gener del 2015

CAKE DE POMA

De receptes dolces amb poma n'hi ha un munt.
Una altre versió també fàcil de fer i deliciosa.

CAKE DE POMA


Ingredients:                               


4 pomes fuji
3 ous
130 gr de sucre
2 c/p de sucre avainillat
100 gr de mantega
100 gr de farina
1/2 c/p de llevat
1dl de llet
i el suc d'una llimona
una mica de canyella

Preparació:
Pelar les pomes i tallar-les en forma de mitja lluna i afegir-hi una cullerada sopera de canyella. Tirar-hi el suc de la llimona perquè així les pomes no s'enfosqueixen. Batre els ous i afegir-hi el sucre, el sucre avainillat i el llevat. Afegir la mantega fosa i acte seguit la llet i la farina.
Barrejar-ho tot molt be i incorporar les pomes i si agrada unes quantes panses (remullades en moscatell o conyac). 
Posar la massa al motllo (tipus plum cake) i fornejar-ho a 180º durant 45 minuts.



    I ara us haureu d'esperar-vos una altre dia per la popular i immensament coneguda "TATIN"

La història diu:

La tradición dice que el Tarte Tatin fue creado por accidente en el 'Hotel Tatin' en Lamotte-BeuvronFrancia en1889, lugar del que deriva el nombre. El hotel era regentado por dos hermanas, Stéphanie Tatin (1838–1917) yCaroline Tatin (1847–1911). Existen múltiples versiones acerca del origen de la tarta pero la historia más aceptada menciona que un despiste de Stéphanie Tatin hizo que se cocinaran más de la cuenta las manzanas, y para no desperdiciarlas le pusieron la pasta encima y la hornearon, y después le dieron vuelta con cuidado,      dando lugar a esta variante tan conocida en la cocina francesa.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada