Avui vull compartir una recepta típica italiana. (recepta de Rosaria Simone)
Un pastis delicat i que agrada a tothom que el prova. La massa sempre és la mateixa però el farcit es pot fer de moltes maneres, a gust del consumidor.El seu nom: CROSTATA
100g de mantega
100g de sucre
200g de farina
2 culleretes de llevat
1 ou i el rovell d’un altre.
Melmelada de gerds/taronja amarga o Nutella o crema de llimona (LEMON
CURD), formatge crema (tipus mascarpone)
Preparació:
Trossejar la mantega a quadradets i deixar que s’estovi fins aconseguir
la consistència de pomada, afegir-hi l’ou i el rovell i començar a amassar-ho,
desprès el sucre i per finalitzar la farina amb el llevat. S’han d’anar
amassant tots els ingredients, en el supòsit de que la massa
S’enganxi s’ha d’anar tirant farina a la taula de treball fins que es
pugui fer una bola.
Un cop aconseguit això s’embolica en paper de film i es posa d’una hora
a 2 a la nevera.
Un cop passat aquest temps es comença a estirar la massa amb el curró
fins aconseguir el gruix d’un a 2 cm. D’aquesta massa has de treure’n un tros
per poder fer unes tires
En un motlle rodó d’uns 22 a 24 cm posar-hi mantega i farina i
folrar-ho amb la pasta. Desprès s’ha de posar tota la base amb la melmelada o
el que hagis escollit i anar posant les tires fins arribar a formar rombes.
Preescalfar el forn i posar el motlle durant 30 minuts a 180º o 160º
amb ventilador.
BON PROFIT
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada