diumenge, 19 d’octubre del 2014

EL FRICANDÓ PERÒ DE POLLASTRE

Avui m'agradaria compartir una recepta molt típica catalana però un xic modificada......

EL FRICANDÓ PERÒ DE POLLASTRE      
Ingredients:
500 g de pit de pollastre filetejat
Farina 
Una ceba mitjana
vi blanc
oli d'oliva verge
caldo de pollastre
xampinyons, ceps, moixernons o rossinyols

S'enfarinen els filets de pollastre i es fregeixen, quan estiguin durats, es reserven.
En el mateix oli s'incorpora la ceba i un raig de vi blanc fins que estigui una mica dorada, llavors s'afegeix els bolets prèviament rentats, quan el vi s'hagi evaporat i els bolets estiguin cuits, afegir de nou els filets de pollastre. Cobrir-ho amb el caldo de pollastre i deixar-ho coure més o menys una mitja hora a foc mig.

RECEPTA FÀCIL I QUE ACOMPANYADA D'ARRÒS BLANC JA ÉS UN ÀPAT COMPLERT I SUCULENT 










Ara s'acosta la "Castanyada" i sempre és divertit i així ens ajuda economitzar el poder fer el típics "PANELLETS" a casa. Vull compartir la recepta del panellets de pinyons:



INGREDIENTS:
150 gr de sucre 
300 gr d'ametlla molta
ratlladura de pell de llimona 
50 gr de patata o boniato cuit
1 clara d'ou
1 ou 
pinyons o ametlles picades.

Passem el sucre pel molinet per obtindre una consistència ben fina (sucre lustre)
Posem el sucre, l'ametlla molta, la patata o boniato i la clara d'ou i ho barregem amb les mans fins obtindre una massa homogènia. 
Introduïm la massa en una bossa de plàstic i la deixem reposar a la nevera unes 12 hores.
Seguidament formem boletes i anem enganxant els pinyons o les ametlles a trossos i les anem col·locant a la plata del forn folrada amb paper vegetal.
Per últim amb l'ou batut pinzellem les boletes i les intruïm al forn precalentat a 180º per un espai de 10 minuts o fins els panellets ja estiguin durats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada