dilluns, 26 d’octubre del 2015

TARTA SACHER

Cap de setmana envoltada de naturalesa i amics, on es bo i gratificant compartir.....
vaig provar de fer la tarta sacher, be doncs el resultat força satisfactori. Dedicat per a qui li agradi la xocolata.

TARTA SACHER (A LA MEVA MANERA)          
Ingredients:
200 gr de xocolata al 70%
150 gr de sucre + 50 gr de sucre glas
1 pulsim de sal
1 pulsim de sucre avainillat
200 gr de mantega
7 ous
50 gr ametlla molta
100 gr de farina
melmelada de gerds o albercoc
cobertura de xocolata (recepta mes avall)

Preparació:
Batre la mantega amb els sucres fins que quedi una crema i anar afegint els rovells un a un. Muntar les clares a punt de neu. Fondre la xocolata al bany maria, mai directament al foc ...es crema. Barrejar la farina amb ametlla molta. Un cop ben batut els sucres, mantega i rovells, afegir la xocolata desfeta, batre una estona més fins que quedi ben integrat. A continuació incorporar la farina i ametlla i per acabar les clares muntades però amb una espàtula i poc a poc. Avocar la massa a un motllo untat prèviament amb mantega i farina i posar-ho al forn primer durant 10 minuts a 180º i després baixar-ho a 160º durant 30 minuts. Deixar refredar dins el motllo.

COBERTURA DE XOCOLATA VERSIÓ FÀCIL
Ingredients:
150 gr cobertura de xocolata
1/8 d aigua
200 gr sucre
Preparació:
Desfer la cobertura al bany maria. Calentar l aigua amb sucre i bullir-ho 5 minuts i deixar-ho entibiar fins a uns 36º. Barrejar-ho amb el xocolata desfet i remoure fins que quedi homogeni. deixar ho refredar fins que comenci a cuallar. Calentar-ho de nou fins els 36º i evocar-ho a la tarta.

Per muntar la tarta: desmotllar la masa i tallar-la per la mitat i en una de les parts hi posarem la melmelada i la tornarem a tapar amb l altra meitat. Posarem la tarta sobre una reixeta per evocar-hi la cobertura i deixar que vagi caient el xocolata sobrant. Un cop estigui una mica cuallat es pasa a la safata on la servirem. Podem decorar-la amb fruits vermells. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada