dilluns, 30 de març del 2020

PASTIS DE POMA SALUDABLE

PASTIS DE POMA SALUDABLE


Ingredients:
125 g mantega bio
215 g farina d espelta integral bio
130 g sucre panela o sucre de canya
3 o 4 pomes (depèn del tamany )
1 sobre llevat en pols bio
3 ous bio
150 cc llet de civada bio
Canyella
Un polsim de sal

Motllo: rodó de 22 cm
Cocció: 180° durant 45 o 50 min (forn dalt i baix convencional) si es amb aire temperatura a 160°

Procediment:
Pelar les pomes i tallar les per la meitat traient el cor i posar les en un bol amb un raig de llimona i canyella.
Batre les clares a punt de neu i reservar.
Batre els rovells i el sucre fins que dobli el volum i la barreja canvi de color, és va aclarint.
Afegir a la massa, la mantega tova a daus, el polsim de sal i la llet poc a poc.
Finalment la farina amb el llevat.
Les clares a punt de neu s'han d incorporar amb una espàtula i fent moviments amb la direcció de les agulles d'un rellotge.
Evocar la massa al motllo, que haurem untat amb mantega i una mica de farina.
Agafem les pomes que teníem en maceració i els hi fem talls i les anem col·locant per sobre de tota la massa i pressionant una mica per acabar les d incorporar.
Per decorar es posa una mica de sucre per sobre i ametlla picada o en làmines.
I ara ja toca fornejar. Sobretot un cop es posa al forn no es pot obrir sino la massa no puja. Només observar des de fora com puja i com canvia de color. Es pot obrir el forn per comprovar si ja està cuit, quan ha transcorregut 2/3 del temps. Si es punxa amb un escuradents i surt sec ...és que ja està al punt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada