dilluns, 23 de març del 2020

CAKE DE CÍTRICS SALUDABLE

CAKE DE CÍTRICS SALUDABLE (LLIMONA o TARONJA o MANDARINA)

Ingredients:
125 g mantega bio
130 g panela bio
3 ous bio
2 llimones o 2 taronges o 4 mandarines bio                

1 polsim de sal
150 cc llet de civada
la ratlladura de les llimones o taronges o mandarines
215 g de farina espelta integral bio o 
En el cas que no es pugui pendre gluten ha de ser: 86 g f.blat sarraí, 86 g f.arròs i 43 g f. blat de moro bio
1 sobre de llevat bio

Procediment: 
Batre les clares a punt de neu i reservar, si es pot amb una batedora de varetes elèctrica.
Batre els rovells i la panela fins que canviïn de color i doblin el volum.
Afegir la mantega tova i la ratlladura.
Afegir la llet poc a poc.
Finalment la farina o la barreja de farines junt amb el llevat.
Quan tota aquesta massa estigui ben incorporats, afegir les clares muntades amb una espàtula perquè així no baixi l'aire que s'ha aconseguit i surti un pastís esponjós.

Evocar la massa dins un motlle rectangular de 30 x 11 cm i fornejar-ho a 180º durant 40 o 45 min.

Per acabar el pastís es pot fer un tal de punta a punta per evocar el suc del cítric que hem usat per emborratxar-lo i donar-li un toc humit.
També es pot acabar amb un glacejat de cítrics (150g de panela en pols i 3 cullerades soperes del suc), que s'ha de barrejar amb les varetes.
                             

1 comentari:

  1. Pastís cítric bonissim! El vem fer de llimona pero tenim ganes de probar-ho amb taronja. El vaig fer amb farinas gluten i sucre moré, no em va quedar tan bé la textura, una mica gruixuda. La propera vegada seré més obedient. Gràcies Marta

    ResponElimina