diumenge, 3 de gener del 2016

TARTA DE CREMA I FRUITS VERMELLS

Bon any a tothom. Els millors desitjos per a tots.

Fa molts dies que tinc en silenci el bloc, però avui vull dedicar-li aquesta entrada a la Caro.....ella sabrà perquè, fa molts dies que espera. Petons.

Per fer una "tarta de fruits vermells" necessitem per un cantó la recepta de la massa brisa i per altra banda la de la crema pastissera. Els fruits vermells no te cap secret......

Massa brisa (recepta del meu curs a l'Escribà)        

Ingredients:
166 gr de farina de blat (també es pot substituir per farina d'espelta)
52 gr de farina d'ametlla(ametlla molta)
1 gr de sal
52 gr de sucre glaç
104 gr de mantega
25 gr d'ous
Preparació:
A la batedora amb la pala es posen tots els ingredients secs i es barregen. Al final s'afegeix la mantega tallada a daus i freda. Un cop incorporada s'afegeixen els ous poc a poc fins formar la massa. Deixar-la reposa a la nevera (el millor són 24 hores), però si no el màxim de temps possible. També es pot fer l'amassat manualment. Després d'aquest temps s'estira amb rodet i es folra un motlle rodó prèviament untat amb mantega i farina o amb un paper de forn. Es punxa la massa perquè no es bufi i es posa al forn a 180º durant 10 minuts, tapada amb paper d'alumini i després es treu i es deixa coure 5 minuts més fins que es dori una miqueta. Treure del forn i deixa refredar per farcir amb les crema pastissera i els fruits.

Crema pastissera (curs Escribà)
Ingredients:
225 gr de llet
65 gr de nata per muntar (35% matèria grassa)
45 gr de rovells ou
50 gr de sucre
10 gr de maicena
5 gr de pell de llimona
2 gr de canyella en branca
Preparació:
Bullir la llet i la nata amb la pell de la llimona i la branca de canyella i deixar-ho infusionar durant uns minuts. Reservem una mica de llet per barrejar amb la maicena i afegim el sucre i després els rovells. Barregem. Quan tinguem la llet infusionada (uns 2 o 3 minuts) la colem sobre la barreja d'ous, sucre i maicena. Hem de remoure be i si la volem espassar l'haurem de posar a foc lent i no deixar de remoure fins aconseguir la textura desitjada. (Un consell: sembla que no espessi però ho fa de sobte, quan arribi aquest moment treure de seguida del foc). Quan estigui freda ja es pot posar sobre la massa brisa i anar-ho decorant amb els fruits que es vulgui (gerds, maduixots, nabius, etc)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada