dijous, 26 de novembre del 2015

LES MAGDALENES


LES MAGDALENES (INSPIRADES EN LA RECEPTA DE XAVIER BARRIGA)


Ingredients per a 12 unitats:
2 ous grans o 3 de mitjans
170 gr de sucre bru
60 ml de llet o nata
180 ml d'oli d'oliva verge
210 gr de farina integral bio (d'espelta o blat)
7 gr de llevat

Una mica de sal
Una mica de ratlladura de llimona

Preparació:
En un bol poso a batre els ous junt amb el sucre fins que es dobli el volum (uns 15 minuts a velocitat mitja). Afegeixo la llet o nata poc a poc i després faig el mateix amb l'oli i segueixo batent la barreja a la mateixa velocitat. Per altra banda barregem la farina, el llevat i la sal i ho passo per el tamís, ho afegeixo a la barreja anterior per en dues o tres vegades a mida que es vagi integrant i millor amb una espàtula. Tapo la massa amb film transparent i ho deixo a la nevera una hora com a mínim o tot un dia. Trec el bol de la nevera i el barrejo amb unes varetes enèrgicament. Omplir les 2/3 parts del motllo especial per magdalena i ja es pot posar el forn, prèviament preescalfat, durant 15 a 20 minuts a uns 200º.
També es pot afegir a la massa trossos de poma, o gerd, o una mica de suc de llimona i decorar-les per sobre amb pinyons, nous i sucre.
Jo avui les he fet així.........


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada