dilluns, 11 de gener del 2016

RISOTTO D'ESPÀRRECS

RISOTTO D'ESPÀRRECS VERDS I GAMBES (Recepta de Rosaria Simone)
                                              











Ingredients: 

400 gr arròs bomba
2 litres de caldo de peix
400 gr de gamba vermella
200 gr espàrrecs verds
100 gr tomàquet cherry
5/6 fulles d'alfàbrega
1 ceba mitjana
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge
Mantega 
1/2 got de vi blanc
Preparació:
Separar els caps de les gambes i pelar el cos. En una cassola a foc mig/baix, posar-hi els caps de les gambes en oli, alfàbrega, pebre, tomàquet cherry i una mica de sal. Deixa que bulli, afegint, si es precís una miqueta d'aigua o fumet de peix. Quan estigui cuit, passar-ho pel xino. Reservar aquesta salsa. Posar aigua a escalfar i quan bulli posar-hi els espàrrecs i deixar coure al "dente". Escorre'ls i passar-los per aigua freda, així no perden el color. En una paella sofregir lleugerament amb la mantega les cues de gambes i els espàrrecs. En una olla sofregir la ceba i afegir-hi l'arròs i deixar-ho al foc durant un parell de minuts, removent fins "anarcarar-ho". Afegir el vi i deixar evaporar. Remoure continuadament i anar afegir el caldo poc a poc fins que l'arròs estigui cuit (en total de 15 a 20 minuts des de que es va posar l'arròs). Cinc minuts abans d'acabar la cocció afegir les gambes, els espàrrecs i la salsa. Treure l'olla del foc i afegir una nou de mantega, així se li dona brillantor.

Bon profit...........(dedicat al Nico)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada