dimecres, 26 d’octubre del 2016

AMANIDA D'HIVERN


Un altre aliment típic d'aquesta època de l'any és la magrana .....



I que en podem saber d'aquesta fruita?

La magrana destaca perquè conté molta aigua (més del 80%) i és baixa en sucres (només 31,8 Kcal per 100 grams). A més, té moltes vitamines i substàncies antioxidants fins al punt que la podem considerar una mena de superfruita:
Provitamina A: en forma de betacarotè (conté 30 micrograms per 100 grams de fruita comestible).
Vitamina C: la magrana conté 20 mil·ligrams de vitamina C per 100 grams de fruita comestible.
Vitamines del grup B: es tracta d’un grup de vitamines imprescindibles per al bon funcionament del sistema nerviós.
Potassi i calci: el primer és un mineral imprescindible per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i l’activitat muscular normal, i evita les rampes a les extremitats.
Magnesi: es relaciona amb el funcionament de l’intestí, els nervis i els músculs i, a més, forma part dels ossos i dents, millora la immunitat i té un efecte laxant suau.

Doncs ara la recepta.

AMANIDA D'HIVERN (font: Rosaria Simone)

Ingredients: 
1 escarola gran
1 magrana gran
Formatge parmesà
Nous
Oli d'oliva extra verge
Vinagre balsàmic 
Sal 
Pebre

Preparació:
Rentar l'escarola i tallar les fulles a trossos. Desgranar la magrana. Posar els dos ingredients en un bol per amanides. Amanir-ho amb l'oli, la sal, el pebre i el vinagre i barrejar. Afegir per sobre el formatge parmesà tallat a escates i finalment les nous a trossos (són més bones passades per la paella amb una mica d'oli)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada