diumenge, 10 de maig del 2015

ELS MELINDROS (Font: llibre d'Assumpta Miralpeix)

Fins a mitjans del segle xx hi havia la tradició de portar melindros o sequillos als malalts perquè els suquessin a la llet, un present que es considerava molt adequat i que alimentava molt. També hi havia la tradició d'acompanyar la crema de Sant Josep amb melindros. L'esmorzar del Barò de Maldà, durant molts anys, va ser la xocolata desfeta amb melindros, segons deia era com una necessitat que en tenia el seu cos i li era un gran sacrifici trencar aquest hàbit si mai era fora de Barcelona.

MELINDROS                      

Ingredients:
4 ous
175 gr de sucre
175 gr de farina 
sucre fi

Preparació:
Es baten les clares i a mig muntar s'hi afegeix el sucre, ha de quedar com un merenga consistent. En aquest punt s'afegeixen els rovells una mica batuts amb la forquilla sense parar de batre. Quan estan ben barrejats s'afegeix la farina en forma de pluja amb l'ajuda del colador, amb suavitat i procurant que no es desinfli. Es posa la massa en una màniga pastissera amb el cornet rodó de 0,5 cm. de diàmetre. En la plata de forn folrada de paper es van fent palets de 6 cm de llargada. Una vegada esta plena s'escampa pel damunt el sucre fi amb l'ajuda del colador. Posar-ho al forn a 200º durant uns 10 minuts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada