dissabte, 13 de desembre del 2014

AMANIDA DE CARXOFES

Be doncs ara toca la recepta freda. (font: Rosaria Simone) 

AMANIDA DE CARXOFES (dedicada especialment a una amiga de la joventut....ella ja sap perquè)

INGREDIENTS:
5 o 6 carxofes (ben tendres)
formatge parmesà tallat a làmines molt fines
sal 
pebre 
oli d'oliva extra verge
una llimona 
vinagre de mòdena

PREPARACIÓ:
Netejar les carxofes, eliminant les fulles dures de l'exterior. Quedar-se només amb el cors i tallar-los a làmines molt i molt fines (tot el que es pugui). Posar-los en un bol amb el suc de la llimona, així evitem que s'enfosqueixin i deixar-ho en maceració durant mitja hora. Escorre tot el suc. Preparar l'amanida amb les carxofes, posant-hi sal, pebre, l'oli i el vinagre. Barrejar-ho be i finalment afegir les làmines de formatge parmesà.



AMANIDA DE CARXOFES










I ara una recepta calenta.

RISOTTO DE CARXOFES

INGREDIENTS:
400 g d'arròs especial per fer risotto (bomba, carneroli)
2 litres de caldo vegetal
5 o 6 carxofes
formatge parmesà 
1 ceba mitjana
sal 
pebre
oli d'oliva extra verge
una mica de mantega 
1/2 got de vi blanc

PREPARACIÓ: 
Netejar les carxofes, eliminar les fulles dures de l'exterior i quedar-se amb els cors i tallar-los a trossos. En una olla sofregir la ceba picada i afegir les carxofes fins que s'estovin. Afegir el vi i deixar que s'evapori. Agregar-hi l'arròs i remoure durant uns minuts. A partir d'aquests moments s'ha d'anar incorporant el caldo poc a poc fins que l'arròs estigui cuit (son entre 15 i 20 minuts des de que es va començar a afegir l'arròs). El plat ha de quedar sucós, ni sec ni caldós. Treure l'olla del foc i afegir la mantega i el formatge ratllat. Deixar reposar uns minuts abans de servir.


RISOTTO CON I CARCIOFI












PER CERT LA MEVA ADREÇA DE CORREU ELECTRÒNIC EN LA PUBLICACIÓ ANTERIOR ESTAVA EQUIVOCADA. ARA JA ÉS LA CORRECTA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada