diumenge, 21 de desembre del 2014

RISOTTO DE CEPS

Avui hem gaudit d'un risotto.....
Risotto de ceps. (font: Rosaria Simone) 


RISOTTO DE CEPS

INGREDIENTS:
400 g d'arròs especial per fer risotto (bomba, carneroli)
2 litres de caldo vegetal
60 gr de ceps secs
formatge parmesà 
1 ceba mitjana
sal 
pebre
oli d'oliva extra verge
una mica de mantega 

PREPARACIÓ: 
Posar els ceps en aigua com a mínim mitja hora fins que s'estovin be. En una olla sofregir la ceba picada i quan estigui daurada afegir l'arròs i remoure durant uns minuts fins que agafi un color com blanc "anacarat". Agregar-hi els ceps escorreguts tot remenant uns minuts més i el suc que han deixat els ceps s'ha d'incorporar al caldo vegetal. A partir d'aquests moments s'ha d'anar incorporant el caldo poc a poc fins que l'arròs estigui cuit (son entre 15 i 20 minuts des de que es va començar a afegir l'arròs). El plat ha de quedar sucós, ni sec ni caldós. Treure l'olla del foc i afegir la mantega i el formatge ratllat. Deixar reposar uns minuts abans de servir.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada