Com he oblidat el meu bloc.
He estat de vacances, no físiques si no de les altres que són pitjors. D'aquelles que et costa agafar el teclat i inspirar-te.........però avui he tornat i mira que costa fer les coses amb aquesta calor.
Be, avui vull compartir una recepta i la vull dedicar a la gent que m'acompanya de dilluns a divendres i que els faig servir de "conillets d'Índies". Gràcies de tot cor.
PASTIS DE PASTANAGA A LA MEVA MANERA (inspirat en una recepta de la Rosaria i de les que vaig trobar navegant)
INGREDIENTS:
200 g de pastanaga (millor si és de cultiu ecològic i ben fresques)
150 g de sucre integral de canya ecològic
2 ous grans ecològics
100 ml oli d'oliva verge de primera premsada
200 g de farina d'espelta integral i ecològica
1/2 de llevat
1 cullerada sopera de canyella i una miqueta menys
1 cullerada postre de nou moscada i una miqueta menys
100 g de nous
la ratlladura de la pell d'una taronja
PEL XAROP
el suc d'una taronja
1 cullerada sopera del suc de llimona
75 g de sucre integral de canya
PREPARACIÓ:
Torrar les nous al forn a 180º. Posar en un bol gran el sucre, els rovells d'ou i l'oli. Batre be amb les barilles elèctriques fins que el sucre estigui incorporat. Sense parar de remoure, afegir la farina, la canyella, la nou moscada, el llevat i després la resta d'ingredients (la pastanaga ben picada, la ratlladura de taronja, les nous picades i les clares a punt de neu).
Untar un motlle rodó de 20 cm o 22 cm amb mantega i farina i repartir la massa a dins.
Fornejar durant 30 minuts a 200º i comprovar tot punxant-la si es cuita o no.
Un cop acabada la cocció i encara en calent fer un tall i regar-la amb el xarop. Deixar-ho refredar i quan ja estigui a punt espolsar-hi sucre en pols i alguna nou per decorar.
Bon profit i us asseguro el triomf. (Dins de la pastisseria, un pastís ben sa i saborós)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada