dijous, 9 de juliol del 2015

PASTIS DE PASTANAGA

Com he oblidat el meu bloc.
He estat de vacances, no físiques si no de les altres que són pitjors. D'aquelles que et costa agafar el teclat i inspirar-te.........però avui he tornat i mira que costa fer les coses amb aquesta calor.

Be, avui vull compartir una recepta i la vull dedicar a la gent que m'acompanya de dilluns a divendres i que els faig servir de "conillets d'Índies". Gràcies de tot cor.

PASTIS DE PASTANAGA A LA MEVA MANERA (inspirat en una recepta de la Rosaria i de les que vaig trobar navegant)

INGREDIENTS:                                                                    
200 g de pastanaga (millor si és de cultiu ecològic i  ben fresques)
150 g de sucre integral de canya ecològic                    
2 ous grans ecològics                                             

100 ml oli d'oliva verge de primera premsada
200 g de farina d'espelta integral i ecològica
1/2 de llevat
1 cullerada sopera de canyella i una miqueta menys
1 cullerada postre de nou moscada i una miqueta menys
100 g de nous
la ratlladura de la pell d'una taronja
PEL XAROP
el suc d'una taronja
1 cullerada sopera del suc de llimona 
75 g de sucre integral de canya 

PREPARACIÓ:
Torrar les nous al forn a 180º. Posar en un bol gran el sucre, els rovells d'ou i l'oli. Batre be amb les barilles elèctriques fins que el sucre estigui incorporat. Sense parar de remoure, afegir la farina, la canyella, la nou moscada, el llevat i després la resta d'ingredients (la pastanaga ben picada, la ratlladura de taronja, les nous picades i les clares a punt de neu).
Untar un motlle rodó de 20 cm o 22 cm amb mantega i farina i repartir la massa a dins.
Fornejar durant 30 minuts a 200º i comprovar tot punxant-la si es cuita o no.
Un cop acabada la cocció i encara en calent fer un tall i regar-la amb el xarop. Deixar-ho refredar i quan ja estigui a punt espolsar-hi sucre en pols i alguna nou per decorar.

Bon profit i us asseguro el triomf. (Dins de la pastisseria, un pastís ben sa i saborós)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada