
Avui vull compartir una recepta molt especial que vaig fer per una persona també especial.
Es tracta d'un pastís fred, sense forn, i que del que en poden gaudir tant una persona amb problemes amb el gluten i una altre amb problemes amb el sucre. Després d'investigar, indagar i assessorar-me (gràcies al grans coneixement de la meva estimada germana), vaig tirar-ho endavant.
PASTIS DE MASCARPONE I MANGO
Ingredients per la massa:
30 gr oli de coco
40 gr de mantega
120 gr de galetes sense gluten
Ingredients pel farcit:
250 gr de puré de mango
2 taronges
150 gr de mascarpone
220 gr de nata per muntar
6 fulles de gelatina
2 cullerades soperes de suc de poma
110 gr de xilitol
Preparació:
Triturar les galetes i barrejar-ho amb l'oli de coco i la mantega fosa.
Reomplir el motllo rectangular, prèviament folrat amb paper de forn, amb aquesta massa i aplanant-la fins que quedi un gruix de 1,5 cm. més o menys.
Pelar els mangos i triturar fins que quedi un puré, afegir-hi el suc de les taronges i el xilitol, i passar-ho pel tamís. Posar les fulles de gelatina en aigua freda i quan ja estiguin toves treure l'aigua i afegir-hi el suc de pomar i posar-ho a foc baix fins que es desfasin i afegir-ho al puré de mango. Barrejar el mascarpone i la nata muntada. Incorporar les dues barreges (la de mascarpone i la de mango) i posar-ho a sobre de la massa de galetes.
Deixar-ho a la nevera com a mínim durant 6 hores.
Decorar-ho amb boletes de mango, groselles, flors, alguna fulla de menta.........
Una altre versió seria el mateix però substituint el mango per gerds. Aquesta la provaré un altre dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada