divendres, 27 de febrer del 2015

SPAGUETTI CARBONARA

Avui m'agradaria un vídeo que m'arribat tot navegant per internet.

Alguna cosa no funciona en el nostre model agroalimentari. La crisi econòmica actual ha fet més evident i més agut el problema del malbaratament d’aliments. Un problema amb diferents vessants: social, ètic, econòmic i mediambiental. Sobreviure a la nevera explora la cadena alimentària per comprendre els camins del despropòsit que significa aquest malbaratament.
Ningú no pot quedar indiferent davant de certes imatges i certes dades que s’ofereixen al documental

Sobreviure a la nevera 


I ara us passo dues receptes sobre el mateix element base però de dues maneres diferents de fer-ho, una més lleugera que l'altre......els típics SPAGUETTI A LA CARBONARA O SPAGUETTI A LA CARBONARA VEGETALS (recepta de la Rosaria)

SPAGUETTI CARBONARA (5 o 6 persones) 



Ingredients: 
125 gr de bacon tallat a daus
4 ous 
500 gr de spaguetti secs
6 cullerades soperes de vi blanc
Sal 
Pebre 
Oli d'oliva verge
Formatge parmesà ratllat

Preparació:
Posar a bullir l'aigua per coure la pasta. En una paella posar-hi una miqueta d'oli per coure el bacon (poc oli perquè el bacon ja porta prou greix), afegir el vi blanc i deixar que s'evapori però no del tot. En un bol batre els ous i afegir-hi el parmesà, la sal i el pebre. Quan la pasta estigui al dente, colar-la i afegir-hi el bacon i barrejar-ho. Posar-ho ràpidament en el bol on hi ha els ous amb el parmesà i barrejar-ho ràpidament. Així amb l'escalfor es couen una mica el ous. S'ha de servir ràpidament al plat i incorporar-hi una mica més de parmesà.......

ja veure que bo i fàcil......Be ja em direu que us ha semblat.

Ara l'altre versió per qui no li agradi el bacon

SPAGUETTI CARBONARA VEGETAL

Ingredients: 
200 gr de carbassó
4 ous
500 gr de spaguetti secs
1 ceba mitjana
6 cullerades soperes de vi blanc
pebre 
sal 
oli d'oliva
formatge parmesà ratllat

Preparació:
El procediment és el mateix que el de la recepta anterior, amb la única diferència, que s'ha de coure primer la ceba picada i quan estigui tobeta s'ha d'afegir el carbassó tallat a làmines, incorporar els dos aliments, i després afegir el vi blanc. La resta és tot igual.

Espero que també us agradi



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada