dilluns, 11 de gener del 2021

PASTIS "SARA"

 Avui vull compartir la mítica recepte del pastis anomenat SARA i també explicar d'on ve aquest nom.   


El nom d'aquest pastís ve del nom de l'actriu de teatre i cinema, Sara Bernhardt, considerada la més important del S.XIX. En una de les seves estades a Barcelona els pastissers de la ciutat varen decidir rendir-li homenatge creant un pastís especialment per ella. D'aquí l'origen del famós pastis de pa de pessic i mantega, recobert d'ametlla laminada.

INGREDIENTS:                            


Per la massa

200g de sucre

180g de farina i 20g farina d'ametlla

6 ous

50g mantega tova

un polsim de sal

Per la crema de mantega:

225g de mantega

150g de sucre

6 c/s d'aigua

2 rovells

1 c/p de pasta de vainilla

Almívar: 150 ml aigua i 75 g sucre, que portarem a ebullició

Per la decoració ametlla laminada

PROCEDIMENT:

Per fer la massa. Primer precalentar el forn a 180º i engreixar un motlle de 22 cm amb mantega i una mica de farina. Batre els ous amb el sucre, primer 3 ous amb tot el sucre a màxima velocitat i després anar afegint els 3 restants, fins que quedi ben flonjo i de color quasi blanc. Afegir la mantega fosa i la sal. Incorporar la farina tamisada amb l'espàtula. Abocar-ho al motllo i fornejar durant 30 minuts a 170º.

Per fer la crema de mantega hem de posar el sucre i l'aigua en una olla i calentar fins que arribi a 112ºC. Deixar refredar una mica i afegir els rovells i emulsionar aquests rovells amb el caramel amb unes varetes elèctriques. Un cop fred anar afegint la mantega pomada poco a poc a velocitat mitja.

Pel muntatge del pastís. Tallar el pa de pessic o massa genovesa, en 2 o 3 capas. Jo ho vaig fer en dos. A sobre de la primera capa s'hi estén primer una mica d'almivar i després la crema de mantega i es coloca l'altra capa de massa genovesa a sobre, la resta d'almívar i de crema de mantega es va estenent per sobre i els costats i allisant amb una espàtula colzada. Per finalitzar anirem disposant les làmines d'ametlla, ja torrades al forn, per sobre i els costats. Si es vol es pot espolsar sucre glas per sobre. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada