dilluns, 11 de gener del 2021

CONILL A LA MOSTASSA

Ja fa molt de temps que no escric, però aquests dies he pogut provar de fer receptes noves que vull compartir.

Aquesta es una versió adaptada d'una recepta que em va arribar de casualitat del gran cuiner Martin Berasategui, però l'he fet a la meva manera

INGREDIENTS:

1 conill a trossos

40g de mantega

180g de ceba picada

1 c/s de farina

1 o 1,5 c/s de mostassa

1,5 gots vi blanc o 1 got de conyac

Farigola, romaní 

Opcional: 500g de xampinyons i nata per cuinar

PROCEDIMENT:

En una cassola gran posar-hi una mica d'oli per saltejar els trossos de conill. No moure'ls un cop posats a la cassola, ja que així els segellem be. Quan estiguin enrossits, s'han de treure. En aquest oli hem d'afegir la mantega i la ceba fins que quedi tota ben ofegada. Aquest és el moment d'afegir els xampinyons i deixar-los reduir. Un cop hagin tret tota l'aigua, incorporem la farina, deixar que es faci i incorpori i a continuació afegim la mostassa i després el vi. Quan s'ha reduït tot tornem a afegir el conill que teníem reservat i una mica d'aigua. Deixar-ho a foc baix durant 30 min. Afegir la farigola i el romaní i deixar-ho una estoneta més.

Si es vol fer la opció dels xampinyons amb la nata, es en aquest moment quan em de treure el conill i les herbes i afegir els 200g de nata per cuinar i no podem afegir de nou el conill fins que no es redueixi la salsa. Un cop s'ha reduï
t tornar a posar dins la cassola el conill i deixar-ho uns minutets més fins que tot s'incorpori.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada