dimarts, 5 de juny del 2018

PASTIS DE PASTANAGA SALUDABLE

Hola
Molt de temps sense fer cap entrada al bloc, però he estat investigant i aprenent receptes noves en temes de pastisseria saludable.

Aquí us deixo una de no bona, no, boníssima......la versió saludable del pastís de pastanaga.

PASTIS DE PASTANAGA SALUDABLE                 
                      
Ingredients:
3 ous o substitut vegà (8g de MyEy i 42 g d'aigua)
200 g de sucre panela
240 g d'oli de girasol o oliva suau
280 g de farina d'espelta integral 
400 g de pastanaga ratllada (pes sense pelar ni ratllar)
200 g de nous trosejades
12 g de llevat natural en pols
8 g de canyella

Preparació:
Ratllar la pastanaga. Muntar les clares a punt de neu. Agregar la panela amb els rovells i s'ha d'esperar que augmenti 3 cops el tamany. Anar agregant l'oli en diverses vegades i poques quantitats i seguir batent fins que s'integri. Passar pel tamís la farina, el llevat i la canyella i agregar-ho a la anterior barreja. Finalment afegir la pastanaga ratllada i les nous.
Per últim amb una espàtula haurem d'integrar les clares muntades a punt de neu.
Engreixar el motlle rodó de 24 cm o un rectangular gran amb una mica d'oli i farina. Posar la barreja al motlle i portar-ho al forn a 180º durant 45-50 minuts.
Comprovar amb un palet si surt sec, si es així, vol dir que ja esta a punt.
Per decorar es poden posar nous senceres per sobre abans de coure i un cop cuit escampar sucre glas.

A disfrutar..........

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada